TÜVTÜRK Muayene Ücreti Kredi Kartı ile Ödenir Mi?

1
Tüvtürk muayene ücreti kredi kartı ile ödeme

TÜVTÜRK Muayene Ücreti Kredi Kartı ile Ödenir Mi? TÜVTÜRK masrafı kartla ödeniyor mu?

Araç muayenesi yaptırmak isteyen pek çok kişinin kafasında olan bir sorudur bu. Kredi kartı ya da ATM kartı ile ödeme yapmak mümkün mü? Pos makinesi var mı? Gibi sorular sık sık sorulur. TÜVTÜRK istasyonlarında araç muayenesi yaptırdıktan sonra bu muayenenin ücretini ödemek için kartla ödeme yapmak mümkün müdür? Şimdi bu yazımızda sizlere bu konu hakkında bilgiler vereceğiz.

TÜVTÜRK KARTLA ÖDEME

Araç muayene istasyonlarında aracınızı muayene ettirdikten sonra hususi araç için 235 TL, ticari araçlar için ise 305 TL ödeme çıkmaktadır. Bu ödemeyi kredi kartı ile yapmak mümkün değildir. Şuan sadece nakit olarak ödeme kabul edilmektedir. Sizler de ödemelerinizi nakit olarak kolay şekilde yapabilirsiniz.

NEDEN KREDİ KARTI İLE ÖDEME MÜMKÜN DEĞİL?

Televizyonlarda görmüşsünüzdür mutlaka, kartla alışveriş yapın (kredi kartı olması şart değil, bankamatik kartı yani hesap kartı) diye teşvik edilmekte, ancak bir yandan da ödemeleri yapacağımız kanallar kapanmaktadır, gerek noter satışlarında gerekse TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında kredi kartı ile yani kısacası kartlı ödeme yapmak söz konusu değildir. Bu konu ile ilgili olarak meclise bir öneride bulunulduğunu söyleyebiliriz.

NİĞDE MİLLETVEKİLİ BU KONUDA SORU ÖNERGESİ SUNDU

Araç muayene ücretlerinin kredi kartı ve bankamatik kartı ile ödenebilmesine ilişkin CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer soru önergesi sundu ve bu önergeye Ulaştırma Bakanından olumlu bir yanıt geldi.
Yani kısa zaman sonra TÜVTÜRK istasyonlarında kredi kartı ile ödeme alınmaya başlanabileceğinin mesajını buradan kolay şekilde alabilmekteyiz.

1 YORUM

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here